De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam. Een team levert een sportieve prestatie om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Voor De Helden van Zeist was dit de vierde keer. De opbrengst van onze Bosrun en van alle andere activiteiten gaat naar het goede dat hoort bij Stichting Roparun: palliatieve zorg voor mensen met kanker. Dit jaar doneren De Helden van Zeist een koppelbed aan hospice Heuvelrug. De Helden van Zeist hebben € 15.000 opgehaald! 25 juni aanstaande zal het koppelbed op het hospice geleverd gaan worden. Samen met De Helden van Zeist zal er een officieel moment komen om hier aandacht aan te geven.

Een koppelbed is een speciaal door een meubelmaker vervaardigd bedframe met een matras die naadloos aansluit op bijvoorbeeld een ziekenhuisbed, of een bed in de thuissituatie. Hierdoor wordt het mogelijk dat mensen in de laatste fase van het leven letterlijk elkaars warmte kunnen voelen. Geliefden kunnen intiem samen zijn, kinderen bij hun ouders, of ouders bij hun kind.

De Helden van Zeist