Het Beauforthuis organiseert een benefietconcert voor hospice Heuvelrug

Datum: zondag 27 maart 2022 aanvang: 11.00 uur

Kosten: de kaarten zijn €10,= per stuk en zijn te bestelling via de link: https://podium-beaufort.nl/evenement/2022-03-27-die-winterreise/

Schubert’s Winterreise is een monument in de klassieke canon. Een mijlpaal in de ontwikkeling van de romantiek en van de muziek in het algemeen. Hét muziekstuk waarmee de romantische stijl, de nadruk op en ondeelbare aandacht voor de eigen emotie doorbrak en de toekomst van de muziek vorm gaf. De eigen emotie als uitgangspunt van tekst en muziek: Die Wille zur Musik.

Gebaseerd op een verhaal van liefde en verdriet dat Wilhelm Müller in 24 gedichten vorm gaf. En waar Franz Schubert zijn eigen verhaal van maakte door de woorden muzikaal te interpreteren. Hij schreef op de teksten melodieën en pianobegeleiding waarmee hij een kathedraal van muziek schiep voor ons allemaal, uitdrukking van onze diepste emoties in zang en piano voortstuwend in 24 liederen naar een onontkoombaar einde, om voor eeuwig van te genieten.

Wees welkom en Luister naar hoe een enthousiast lokaal gezelschap deze bijzondere winterreis op de bühne van het Beauforthuis brengt. Muziek en verhaal in een boeiende combinatie.

Richard Botman, Wil Spronck, Ko Melis, Ron Kuijper – zang
Roel van Kuppevelt – piano