Vrijwilliger aan het werk in de keuken

Werken bij / vrijwilligers

Hospice Heuvelrug is onderdeel van Warande. Warande hecht er aan dat alle collega’s een inbreng hebben bij ontwikkelingen. Als werkgever investeert Warande volop in haar medewerkers, door middel van flexibele arbeidsvoorwaarden, bedrijfsfitness en diverse in- en externe opleidingsmogelijkheden. Warande heeft in Zeist en Houten een eigen kinderdagverblijf met flexibele haal- en brengtijden. Warande is een dynamische zorgorganisatie en er is continu een stroom aan ontwikkelingen en projecten gaande om de zorg aan de cliënten te verbeteren én een prettige werkomgeving te waarborgen voor de medewerkers.

Zie voor meer informatie en vacatures onze Warande website www.werkenbijwarande.nl (als u op de link klikt, opent de website ‘Werken bij Warande’ in een nieuw scherm).

Voor informatie over werken in hospice Heuvelrug kunt u contact opnemen met:
Wilma Verkerk-Veldhuizen
Manager Zorg hospice Heuvelrug
T 030 – 698 42 89
Of stuur een mail.

De inzet van vrijwilligers is onmisbaar, zij ondersteunen de verpleegkundigen en andere medewerkers.

Zorgvrijwilligers helpen bij de dagelijkse zorg voor de gast. Zij helpen onder andere met de verzorging en het aankleden van de gast, het gezellig maken van de kamer en het wassen en strijken van het persoonlijke wasgoed van de gast. Maar de vrijwilligers zijn er ook om bijvoorbeeld voor te lezen, een spelletje te doen, een praatje te maken of te waken bij een gast.

Kookvrijwilligers zorgen de hele week voor een warme maaltijd voor de gasten.

Verder zijn er vrijwilligers die (ook) helpen bij administratieve klussen. Er wordt muziek gemaakt en er is een hospicekoor van zorg- en kookvrijwilligers onder leiding van een professionele dirigent. Zij zingen op de afdeling en bij bijzondere gelegenheden zoals Kerst en bij herdenkingen.

Vrijwilligers worden ondersteund met een jaarlijkse inspiratiebijeenkomst, scholing en uitwisseling van ervaringen in begeleidingsgroepen. Nieuwe vrijwilligers krijgen een inwerkprogramma aangeboden en volgen een aantal basisscholingsbijeenkomsten.

Een achtergrond in de zorg is niet noodzakelijk. Het belangrijkste is ‘er zijn voor de gast’ met een open houding, met empathisch vermogen, eigen initiatief en flexibiliteit.

Lijkt het u leuk om als vrijwilliger bij het hospice te komen werken? Dan bent u van harte welkom! De coördinator vrijwilligers nodigt u graag uit voor een kennismaking en een toelichting op het vrijwilligerswerk. Zij verkent samen met u de verwachtingen en mogelijkheden.

Zorgvrijwilligers werken samen in tweetallen in drie diensten van vijf uur:
Ochtenddienst: 07.45 – 13.00 uur
Middagdienst: 12.45 – 18.00 uur
Avonddienst: 17.45 – 22.30 uur

Het is prettig om regelmatig mee te draaien, liefst één keer per week en één keer per zes weken een dienst in het weekend. Andere afspraken zijn natuurlijk ook mogelijk.

Kookvrijwilligers werken ook in tweetallen, een kokkie en een maatje, en stellen met elkaar het rooster vast.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Mariëtte Ippel
Coördinator vrijwilligers
T 030 – 698 42 89
Of stuur een mail.

U kunt via het  contactformulier onder aan op deze pagina uzelf direct aanmelden als vrijwilliger. De coördinator vrijwilligers neemt dan contact op met u.

Contact

Meer informatie

Wilt u een kijkje nemen
in ons hospice?

Heeft u
nog vragen?