Medewerker en hond lopen in de gang

Veel gestelde vragen

Dit is een overzicht van de meest gestelde vragen. Heeft u een vraag die hier niet tussen staat? Neemt u dan contact op met hospice Heuvelrug:
T 030 – 698 42 80 of via
Mail

Huisdieren mogen in overleg mee. We hebben gasten gehad met een hond, kat en kanariepiet. Belangrijk is wel dat u iemand heeft om uw dier te verzorgen en eventueel uit te laten. De verpleging kan u hier helaas niet bij helpen.

We streven er naar om gasten en naasten zich zo goed mogelijk thuis te laten voelen binnen het hospice. Daarom hebben wij geen bezoektijden. De wens van de gast rondom bezoek is bepalend.

Er is 24 uur een verpleegkundige aanwezig. Daarnaast bestaat uw team uit eigen huisarts, of huisarts van het hospice, kook- en zorgvrijwilligers en een geestelijk verzorger. Verpleegkundigen bieden ook psychosociale zorg.

Dat kan zeker. U krijgt een uitgebreid inwerkprogramma. Ook bieden we scholingen waarin u leert hoe u de gast kan verzorgen en bijvoorbeeld transfers (van stoel naar bed) kan maken. Ook hebben we elk jaar een inspiratie- en thema-avond met interessante lezingen of presentaties. En we bieden ondersteuning met speciale begeleidingsgroepen voor vrijwilligers.

U hoeft echt niet haute cuisine te kunnen koken om kookvrijwilliger te worden in het hospice. Een eenvoudige voedzame maaltijd koken vanuit uw hart is al prachtig en wordt zeer gewaardeerd door gasten en naasten.

Deze vraag krijgen wij regelmatig na het overlijden van een gast. Familie wil vaak diverse spullen doneren die zij zelf niet kunnen gebruiken. Het
doneren van spullen gaat altijd in overleg met een medewerker, die bekijkt of er behoefte is aan de spullen. Geld doneren kan natuurlijk altijd via onze Stichting Vrienden Hospice Heuvelrug. Klik hier voor meer informatie.

Nee, het gaat vooral over het leven bij ons. We hechten waarde aan wat geweest is en wat er nu nog is. We denken aan de mooie momenten en we kunnen uitspreken wat we nog willen zeggen. Dat levert mooie, warme en soms verdrietige gesprekken op.

Naasten zijn van harte welkom om te (blijven) helpen bij de zorg, maar dat hoeft niet. Door de intensieve zorg aan iemand anders over te laten, ontstaat er ruimte voor andere zaken. Bijvoorbeeld herinneringen ophalen of uitspreken wat er nog gezegd moet worden. Er is altijd een professional aanwezig voor de (intensieve)  zorgtaken, zodat u weer partner of zoon of dochter kan zijn.

Zeker kan dat. U kunt op de kamer van uw naaste logeren. Ook hebben we een speciaal koppelbed. Dit bed wordt gekoppeld aan het bed van uw naaste, zodat u
weer samen kunt zijn.